Dwazen (Nov & Dec 2008)

Auteur: Neil Simon

Regie: Myriame Arijs

KORTE UITLEG OVER HET TONEELSTUK

Nieuw Ophasselts Toneel - Dwazen (2008)

Kulyenchikov, Zubritsky, Tolchinsky, Yousekevitch,…

De meeste mensen breken hun tong over zo’n woord. Niet de spelers van NOT, na maanden intensief repeteren rollen de Russische namen vlot uit hun mond.

Kulyenchikov is een klein dorp in Rusland. De inwoners leven er onder een meer dan tweehonderd jaar oude vloek, iedereen lijdt er aan chronische domheid. Deze vloek kan alleen maar opgeheven worden als iemand van hen slim wordt. Sofia Zubritsky, de dochter van de dorpsdokter lijkt hiervoor de aangewezen persoon. De jonge onderwijzer Leon Tolchinsky gaat de uitdaging aan. Als hij in het dorp aankomt om aan deze klus te beginnen, blijkt al bij de eerste kennismaking met enkele bewoners dat dit een bijna onmogelijke opdracht wordt.

Bovendien komt hij er achter dat hij zelf net zo dom zal worden als hij langer dan 24 uur in het dorp blijft. Maar in plaats van tijdig te vertrekken, wordt Leon verliefd op zijn leerlinge. Zal de vloek toch nog verbroken kunnen worden???

CAST

Lieven Blaton, Marc Hellinckx, Ira Coessens, Anaïs Nies, Valentin Nies, Danny Van Boxtael, Jana De Tandt, Katrien Holderbeke, Christophe Hellinckx, Joke Ratia

FOTO's