De golf (Arpil 2005)

Auteur: Wim Verbeke

Regie: Myriame Arijs

KORTE UITLEG OVER HET TONEELSTUK

Nieuw Ophasselts Toneel - De golf (2005)

Frank De Belder, leraar geschiedenis in een middelbare school, behandelt in zijn lessen de tweede wereldoorlog en de vernietiging van de joden. Wanneer zijn leerlingen beweren dat zoiets nu onmogelijk zou zijn, besluit hij te starten met een sociaal experiment.

Hij sticht “De Golf”, een beweging met een eigen groet, eigen tekens, regels die exact moeten gevolgd worden en bewakers. Die moeten ervoor zorgen dat alle regels strikt gevolgd worden.

Na een tijdje beperkt “De Golf” zich niet meer tot één klas, maar worden ook andere leerlingen gerekruteerd. Langzaam maar zeker verliest Frank De Belder de controle over zijn experiment en “De Golf” ontwikkelt een eigen, gevaarlijke dynamiek. Leerlingen die zich niet willen aansluiten, worden lastig gevallen, kritiek wordt verboden.

CAST

Marc Hellinckx, Mireille Geevaert, Valentin Nies, Anaïs Nies, Joke De Backer, Severine Boulangier, Sven Lievens, Femke Van De Maele, Kevin De Vulder, Brecht Van Maldergem, Jonas Vierendeels, Thomas Limbourg, Ange Raïssa Uzanziga, Sofie De Ridder, Sofie Van Craenenbroeck

FOTO's