De droom van zotte Rik (April 2004)

Auteur: Walter Tillemans en Jan Christiaens

Regie: Luc Moreau

KORTE UITLEG OVER HET TONEELSTUK

Nieuw Ophasselts Toneel - De droom van Zotte Rik (2004)

Va Louis is na een arbeidsongeval in een rolstoel gesukkeld en woont sindsdien noodgedwongen in bij het gezin van zijn zoon Jan.

Naar aanleiding van zijn 80ste verjaardag komt de ganse familie op bezoek. Het verjaardagsfeest loopt echter op een sisser uit.

Op zoek naar warmte en geborgenheid uit zijn jeugd wil va Louis nog een laatste keer naar de volksbuurt waar hij opgroeide.

Maar alles is nu anders, de wijk is gedeeltelijk afgebroken, de vrienden en de bekenden van vroeger zijn weg. Uitgerekend hier zal hem op een pijnlijke manier duidelijk gemaakt worden wat zijn plaats in het gezin is.

En dan krijgt Paula, zijn verzorgende kleindochter, volkomen onverwacht, de kans om te ontsnappen aan het leven waarvoor ze voorbestemd leek te zijn …

“De droom van zotte Rik” is een miniatuurtje, een kort fragment uit “het leven zoals hetis”.

CAST

Jan Van de Pontseele, Lieven Blaton, Myriam Arys, Wim Cornelis, Griet Blaton, Jan Loubin, Mireille Geevaert, Sandy Sevenois, Patrick De Clercq, Francine Van De Wiele, Valentin Nies, Marleen Van De Maele, Jan Loubin, Andy De Sutter, Katelijne Van Den Berge, Geert Van De Mergel, Jules Ratiau

FOTO's