2 en 2 is sex - Maart & April 2003

Auteur: Ira Levin

Regie: Luc Moreau

KORTE UITLEG OVER HET TONEELSTUK

Nieuw Ophasselts Toneel - 2 + 2 = sex (2003)

Ze maken kennis met Reené, een bijna 49-jarige, die al 20 jaar getrouwd is. Hij heeft al 2 maanden een relatie met een veel jongere vrouw, Jenny. Gedurende deze 2 maanden heeft René, in een poging om alles geheim te houden, zoveel duidelijke tekenen gegeven dat zijn vrouw, Claire, niets anders kan dan concluderen dat René vreemd gaat.

Wanneer René na 2 maanden voor het eerst in de studio van zijn vriendin Jenny komt, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Maar hij gaat gebukt onder schuldgevoelens en …

Hier eindigt dan ook het cliché en begint de zoektocht naar de best denkbare oplossing. Dat die langs de weg van de slechtst denkbare loopt zal je niet verwonderen.

Andere personages die dicht bij René en Jenny staan zullen rechtstreeks of onrechtstreeks een grote impact hebben op dit verloop.

Jenny woont samen met Nico, een wereldvreemde, fantaserende jongeman en de vrouw van René wint raad in bij haar vriendin Barbara, een liefdesadviseuse voor een bekend vrouwenblad. Wanneer die elkaar ontmoeten en wanneer zelfs de vader van Jenny, de Jaak, opduikt – die trouwens de beste vriend van René is – steken de verwikkelingen pas echt de kop op ! Of hoe leuk andermans ellende is.

Hoe moet dit allemaal aflopen ???

We hopen dat je een gezellige toneelavond hebt en wensen je alvast veel kijkplezier.

CAST

Griet Blaton, Geert Van De Mergel, Anaïs Nies, Bram Depouillon, Ira Coessens, Cuy De Ligne

FOTO's

IN DE PERS