Moordenaar in de groep (Dec 1998)

Auteur: Philip King en John Boland

Regie: Koen Van Ruyskesnvelde

KORTE UITLEG OVER HET TONEELSTUK

Nieuw Ophasselts Toneel - Moordenaar in de groep (1998)

In het eerste bedrijf maken we kennis met de diverse personages. Margaret en Alan, leden van een amateurtoneelgezelschap, hebben een verhouding waarvan Margarets man Philip niets mag weten. Helaas betrapt de (nieuwe) conciërge de geliefden in een omhelzing – zal hij het verder vertellen?? vraagt Margaret zich af. Eén van de andere speelsters van de groep, Phoebe, schrikt enorm als ze de concièrge, Smith, ziet – waarom?? Patricia, ook bij de groep, is verliefd op Alan. Er is sprake van een ‘sluiper’ die de stad onveilig maakt en vrouwen aanrandt. Onder regie van Philip begint men te repeteren aan een thriller. Eén speelster, Doris, ontbreekt nog. Wanneer ze tenslotte arriveert, verkeert ze in een staat van ontreddering: ze is onderweg aangevallen door een man – de sluiper? Doris wil niet dat de politie erbij wordt gehaald; terwijl ze dit zegt kijkt ze naar Philip.

Tweede bedrijf. Doris vertelt aan Ronnie waarom ze Philip verdenkt. Philip heeft met Doris een gesprek dat heel wat duidelijk maakt. Patricia komt oprennen: Smith ligt dood in de keuken. Het laatste bedrijf speelt 2 weken later. De uitspraak over Smiths dood luidt: dood door ongeval, maar niemand van de groep gelooft het. Ze verdenken elkaar. Phoebe onthult hoe ze Smith kende en waarom ze hem haatte. De verhouding tussen Margaret en Alan komt uit. Na beschuldigingen over en weer bekent de moordenaar tenslotte zijn daad.

CAST

Wim Dehenau, Karine Bauwens,Marleen Van de Maele, Valentin Nies, Lieven Blaton, Wendy Vanden Berghe, Guy De Ligne,Griet Blaton

FOTO's